Hvad laver vi?
Amagerplanen har fra 2020 til 2024 arrangeret madaktiviteter med studerende og medarbejdere fra Københavns Professionshøjskoles Ernærings- og Sundhedsuddannelse i Hørgården.
I fællesskab med beboerne laver vi:
· lækre måltider og klimavenlig mad,
· madklubber, frokost og fællesspisninger
· workshops og madlavning omkring havedyrkning og bålmad i Hørgårdens Byhave og drivhus.
· udekøkken og pizzaværksted i Byhaven
· arrangementer for frivillige madværter blandt beboerne
Kort om madaktiviteterne
Projektet, som blev støttet af Velux fonden, har styrket fællesskaber i Hørgården gennem mad og haver og opbygget beboernes færdigheder indenfor klimavenlig mad, madspild og havedyrkning. Vi håber at andre boligområder og projekter kan lære af vores erfaringer. Derfor er der i 2023 lavet en håndbog om Grønne Madfællesskaber, hvor vi deler vores erfaringer: Se den lige her.
Projektet er desuden blevet evalueret gennem hele projektperioden og resultaterne af projektet er beskrevet i denne evaluering
Kom og vær med
Hvis du er interesseret i at hygge dig med andre beboere, udvikle dine færdigheder indenfor fødevarehygiejne, værtskab, klimavenlig mad og reduktion af madspild, så kom og vær med. Vi fortsætter madaktiviteterne i Hørgården og samarbejdet med Københavns Professionshøjskole og søger frivillige til at hjælpe til ved arrangementerne.
Hold dig opdateret
Kig forbi til nogle af de kommende arrangementer.
Læs mere på Amagerplanens facebook side samt Facebooksiden Grønne bæredygtige fællesskaber i Hørgården
Vi glæder os til alle (smags)oplevelserne med jer. For flere informationer om arrangementer og ideer til projektet kontakt:
Simon Christopher Hansen,
Projektleder i Amagerplanen
40 74 26 20
eller
Pernille Malberg Dyg
Projektleder, Københavns Professionshøjskole
24296425