Hvad skal Amagerplanen
Vores fire fokusområder
En boligsocial helhedsplan er en fire-årig social indsats, der har til formål at fremme en positiv udvikling i de udsatte boligområder. For at få økonomisk støtte fra Landsbyggefonden til en boligsocial helhedsplan, skal man arbejde efter nogle overordnede mål, og dem kan du læse mere om herunder:
Uddannelse og livschancer
Hvad er en livschance? Hvis du ikke kender begrebet, er det helt ok, for det er et akademisk begreb, som handler om, hvilke muligheder, man har i livet.
Amagerplanens aktiviteter indenfor temaet Uddannelse og livschancer er med til at sikre, at børn og unge, der vokser op i boligområderne får de samme chancer og muligheder for at trives i skolen og få en uddannelse, som børn og unge i resten af København. Det viser tal nemlig ellers, at de ikke gør. Vi står bl.a. for sprog- og læseprojekter i samarbejde med de lokale folkeskoler og mødregrupper med fokus på sprog. Vi sørger også for at der findes lokale lektiecaféer og danskundervisning i nærområdet.
Beskæftigelse
De boligsociale aktiviteter indenfor temaet Beskæftigelse bidrager til at unge og voksne beboere får lige adgang til job og arbejdsmarked. Amagerplanen samarbejder bl.a. med lokale virksomheder, institutioner og kommunale parter om at finde og skabe jobs, der passer til områdets beboere og om at styrke de kompetencer, der giver beboerne adgang til job. Amagerplanen har fokus på både fritidsjobs til unge, jobs og småjobs til voksne samt råd og vejledning omkring jobsøgning og beskæftigelsessystemet.
Sammenhængskraft og medborgerskab:
Under temaet Sammenhængskraft og medborgerskab arbejder vi med at styrke den generelle trivsel og tryghed i hver enkelt af Amagerplanens boligafdelinger.
Amagerplanen har en medarbejder tilknyttet hver afdeling, og han eller hun støtter op om de lokale aktiviteter i samarbejde med afdelingsbestyrelser, beboere og ejendomsdrift. Medarbejderen sørger også for at bygge bro mellem afdelingen og Amagerplanens mange andre aktiviteter.
Under Sammenhængskraft og medborgerskab har Amagerplanen også fokus på de særlige udfordringer, man kan have som kvinde med minoritetsbaggrund. Vi står for forskellige aktiviteter, der er med til at styrke kvinders adgang til medborgerskab, netværk, job og uddannelse.
Kriminalitetsforebyggelse
Der skal være alternativer for at opholde sig på gaden. Derfor har Amagerplanen i arbejdet med vores unge beboere særligt fokus på at styrke deres muligheder for alternativer til gaden. At opholde sig på gaden er hverken et ønske for de unge selv eller for andre beboere, der kan være utrygge ved store grupper af unge i boligområderne. Amagerplanen sørger bl.a. for at der lommepengejobs til de helt unge på 13-15 år, og vi hjælper de større unge i fritidsjob, job og uddannelse.